-50% НАМАЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ АРТИКУЛИ

Обратно към категорията

5 неща, за които ще съжалявате като майка, ако не започнете да ги правите сега!

 

Да бъдеш майка на дете, особено на повече от едно, може да бъде труден концерт. Често пъти е лесно да попаднете в рутина и да се загубите през деня, без да сте отделили пълноценно време за себе си, съпруга и децата си. Всички имаме вина за това, че се губим в шума и суетата, така че днес споделяме 5 неща, които ще ви помогнат да се насладите на любимото си семейство, създавайки красиви спомени за моментите, които сякаш минават като миг.

Снимайте….през цялото време

Децата растат бързо! Прекалено бързо! Колкото по–малки са, толкова по–бързо се променят. Независимо дали става въпрос за фотоапарат или обикновен смарт телефон, направете повече снимки, отколкото смятате, че се нуждаете. Ще се радвате, че сте го направили, когато ги разглеждате след 6 месеца.

Снимайте любимите си малчугани

Започнете да казвате „Да” на децата си

Не казваме, че трябва да ядат торта по цял ден, но понякога, като майки откриваме, че казваме „Не“ на децата си заради трудностите, които ще си създадем, като например голямо почистване. Толкова ли е страшно ако децата ви поискат да използват вашите чаршафи, за да направят палатка в стаята си? Децата са толкова малки за толкова кратко, стига да не нараняват никого, опитайте се да казвате „Да“ по–често.

Започнете да казвате „Да” на децата си 

Играйте с тях

Вярвате или не, децата ви обожават. Нищо няма да ги направи по–щастливи от строежа на огромна къща „Лего“ заедно с вас или играта на принцеси. Ако това означава да оставите кухнята за деня, не си ли струва времето? Не забравяйте, че тези спомени са най–трайни и те стават все по–силни, когато самите деца станат родители.
 Играйте с тях

 

Нека те помагат

Нашите деца са често много по–умни, отколкото си мислим, че са. Въпреки че в началото може да е необходимо повече време за обяснение от ваша страна, децата са способни да се научат бързо да правят неща, за които вероятно не сте мислили, че са способни. В допълнение, чувството за постижение, което детето ви ще усети след като е усвоило нещо, докато помага на по–възрастните си родители, може наистина да повиши самочувствието му. Нека децата ви помагат в задачите ви – от обяда до специални проекти като рисуване или плетене. Кой знае, може да им помогнете да се влюбят в нещо, което да продължат да правят през целия си живот, а може би и с техните деца един ден.

Нека децата ви помагат 

 

Намалете времето пред екрана

Децата се нуждаят от социални взаимодействия в реалния свят, за да се развиват здравословно. Ограничете времето пред екрана и ги научете как да играят в стаите си или навън при подходящо време. Повярвайте ни, те няма да умрат от отегчение или скука. Нещо повече, казват, че скуката насърчава творчеството. С времето децата ви ще се научат как да се забавляват и няма да чувстват необходимостта да бъдат стимулирани през цялото време. Не искате спомените на децата ви да са как включват любимите си телевизионни предавания, нали?

Намалете времето пред екрана
Имате ли още съвети за това как да прекарваме по–пълноценно време с децата си? Очакваме вашите предложения на имейл info@shoshko.bg

Добавено на: 26.06.2019 18:03
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!